18 april 2011

In 2011 viert de provincie Flevoland haar zilveren jubileum. Op 1 januari 1986 werd Nederland een twaalfde provincie rijker. In het hart van ons land werden polders die in het kader van het Zuiderzeeproject waren aangelegd bestuurlijk met elkaar verenigd. Ook het Markermeer en een deel van het IJsselmeer vallen binnen de grenzen van het gewest, dat Lelystad als hoofdstad kreeg.

Om dit 25-jarig jubileum luister bij te zetten heeft het provinciebestuur in 2011 zelf verschillende evenementen op rol staan. Ook organisaties en instellingen zijn opgeroepen het jubelfeest met activiteiten te verrijken. Raadpleeg voor meer informatie de website 25jaar.flevoland.nl.

Genootschap Flevo organiseert in het kader van het zilveren jubileum twee middagbijeenkomsten met spraakmakende inleiders:

  • op vrijdag 8 april heeft in het provinciehuis te Lelystad een symposium over ‘samenlevingsopbouw in Flevoland’ plaatsgevonden; de belangrijkste inleider was prof.dr. Paul Schnabel;
  • op woensdag 2 november wordt in het Nieuw Land Erfgoedcentrum te Lelystad een symposium over ‘identiteit in Flevoland’ gehouden. Prof.dr. Paul Frissen is dan de hoofdspreker.

Meer informatie is te vinden op deze website onder Activiteiten.