3 juli 2016

Genootschap Flevo organiseerde op 19 mei 2016 in het provinciehuis te Lelystad het ‘Actualiteitensymposium Floriade 2022’. Tijdens deze druk bezochte middagconferentie stonden de voorbereidingen voor de grote internationale tuinbouwtenstoonstelling, die tussen april en oktober 2022 in Almere zal plaatsvinden, centraal. Ook de economische vooruitzichten die het evenement voor Almere en de regio biedt, kwamen aan bod.

Sprekers waren Jan-Nico-Appelman (gedeputeerde van de provincie Flevoland), Wim Klink (vertegenwoordiger van de bloembollensector), Menno Smits (voorzitter van de Vrienden van de Floriade 2022), Boj van den Berg (vertegenwoordiger van de Urban Greeners) en Ernst van den Ende (werkzaambij de Wageningen Universiteit) het woord. Aan de discussieronde die onder leiding van dagvoorzitter Andries Greiner met de symposiumdeelnemers werd gevoerd, nam ook Jannewietske de Vries, directeur Floriade Almere 2022, deel.

Een journalistiek verslag van het symposium kan hier worden geraadpleegd en is ook beschikbaar onder de knop ‘Publicaties’ van deze website.