G

ENOOTSCHAP

F

LEVO

Actueel

Geslaagde bijeenkomst op 'De Kemphaan' in Almere Meer informatie...

Jubileumsymposium 100 jaar Zuiderzeewet en 80 jaar Genootschap Flevo

woensdag 14 november 2018

In 2018, het het jaar waarin 100 jaar Zuiderzeewet wordt herdacht, bestaat Genootschap Flevo 80 jaar. In het spoor van ir. Cornelis Lely volgt deze vereniging al acht decennia met veel interesse ontwikkelingen van de meest uiteenlopende aard in het IJsselmeergebied. Het genootschapsbestuur wenst daarom met een feestelijke én inhoudelijke bijeenkomst de verjaardag van zowel de Zuiderzeewet als de vereniging te vieren.

Op woensdag 14 november a.s. zal er 's middags in 't Voorhuys te Emmeloord onder de titel 'Eene kwestie van noodzakelijkheid' een jubileumsymposium plaatsvinden. Thema van deze bijeenkomst is water in het algemeen en het Zuiderzeeproject in het bijzonder. Keynote speaker is prof.dr. Herman Pleij, historisch letterkundige en emeritus hoogleraar Universiteit van Amsterdam. Ook dr. Willem van der Ham, biograaf van Lely, en mr. Ralph Pans, lid van de Raad van State en oud-burgemeester van Almere, zullen een bijdrage aan het programma leveren. Ter afsluiting van het symposium wordt de Lely-suite vertoond. Deze muzikale documentaire is speciaal ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet gemaakt door Miranda van der Spek.

Zowel leden als niet-leden van Genootschap Flevo worden uitgenodigd aan de bijeenkomst op 14 november deel te nemen. Gegevens over het programma en de wijze van aanmelding zijn te vinden in de invitatie die hier kan worden opgeroepen.