G

ENOOTSCHAP

F

LEVO

Bezoek aan Nieuw Land

woensdag 02 maart 2011

Nieuw Land Erfgoedcentrum, gelegen aan de Lelystadse kust, heeft zijn vaste expositie over het Zuiderzeeproject geheel opnieuw inhoud en vorm gegeven. De directie van het centrum heeft de leden van Genootschap Flevo uitgenodigd voor een rondleiding door de nieuwe museale presentatie op woensdagmiddag 2 maart a.s. Het programma ziet er als volgt uit:

14.00 uur Verwelkoming door André Geurts, conservator van Nieuw Land
14.05 uur Vertoning van beelden over polderaanleg en -inrichting uit het filmarchief van Nieuw Land

14.35 uur Pauze met koffie/thee

15.00 uur Begroeting door Arjan Agema, directeur van Nieuw Land. Aansluitend korte toelichting op totstandkoming en inhoud van de expositie ‘Polderen! Verleden en toekomst van het Zuiderzeeproject’ door Arjan Agema
15.15 uur Ter introductie: vertoning van de film ‘De droom van Lely’
15.35 uur Begeleid bezoek aan de tentoonstelling ‘Polderen!’

16.15 uur Ter afsluiting: drankje in het restaurant van Nieuw Land

Wie interesse heeft voor het bezoek aan Nieuw Land wordt verzocht zich vóór 24 februari a.s. per e-mail aan te melden bij de secretaris: a.geurts78@chello.nl. Ieder genootschapslid mag een introducé meenemen. Aan het bezoek aan Nieuw Land zijn geen kosten verbonden, maar wie een museumjaarkaart bezit, wordt verzocht die bij de balie van Nieuw Land ter registratie aan te bieden.

Als u per openbaar vervoer naar Nieuw Land komt dan dient u in Lelystad gebruik te maken van stadsbus F (Bataviastad), die in een kwartiersdienst vertrekt vanaf NS-station Lelystad Centrum. S.v.p. uitstappen bij de halte Bataviastad. Het is dan nog enkele minuten lopen naar Nieuw Land. Wie per auto naar Nieuw Land komt, kan het beste in de VOC-garage te Bataviastad zijn/haar voertuig parkeren.